Serene waterdruppels spelen hoofdrol in werk van Lily Clark

Lily Clark - Dew Point
Lily Clark – Dew Point. GIF gemaakt uit een video van Lachlan Turczan

Technisch gezien zou je het werk van Lily Clark kunnen omschrijven als een fontein. De manier waarop het water rondgaat is vergelijkbaar, maar deze uitvoering is vele malen serener en subtieler.

De meeste sculpturen van de uit Los Angeles afkomstige kunstenaar draaien om steen en bewegend water, maar met dit werk is alles tot een minimum teruggebracht. We kunnen met recht spreken van less is more, want de subtiele en serene bewegingen van een paar waterdruppels zijn een genot om naar te kijken.

Druppels

De installatie bestaat uit een kom van steen met daarover een nanokeramische laag. Een compressor brengt in de vier hoeken steeds een paar druppels water naar het oppervlak. Doordat deze heel glad is, rollen de druppels heel mooi naar het laagste punt van de kom. Het gegeven is simpel, maar zo mooi uitgevoerd. Credits hierbij gaan ook naar kunstenaar en filmmaker Lachlan Turczan die een heel fraaie video van het werk Dew Point maakte.

Theodor Schwenk

Voor het werk liet Lily Clark zich inspireren door een citaat uit het boek Sensitive Chaos van de Duitse antroposoof en wateronderzoeker Theodor Schwenk: “Overal waar water voorkomt, heeft het de neiging een bolvorm aan te nemen. Het omhult de hele bol van de aarde en omsluit elk object in een dunne film. Water zal altijd proberen een organisch geheel te vormen door het verdeelde samen te voegen en het in de circulatie te verenigen.”

Wil je meer werk zien van Lily Clark? Ga haar dan zeker volgen via Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lily Clark (@lilyyill)