Magnum steunt cacaoboeren met virtuele expositie

Pleasure Imagined
Rio de Janeiro – Diego Limberti

De laatste weken waren de straten in de steden leeg, maar inmiddels kijken we met een voorzichtig positieve blik richting de toekomst. Toch is het ook goed om stil te staan bij de mensen die zijn getroffen door de gevolgen van de pandemie.

IJsmerk Magnum doet dat door aandacht te schenken aan de mensen die aan de basis staan van hun lekkernijen: de cacaoboeren in Ivoorkust. Samen met de Nederlandse NGO 100WEEKS is er een actie opgezet om deze boeren te steunen. Dit doen ze in de vorm van een virtuele expositie. Aan 12 kunstenaars wereldwijd is gevraagd om een werk te maken. Deze moest als basis een foto van een lege stad hebben, met als toevoeging een illustratie van blije mensen die genieten van hun vrijheid en gezondheid. Een combinatie van het heden en de toekomst.

Het idee is afkomstig van de Frans-Ivoriaanse kunstenaar Aurélia Durand, waarvan je het werk bovenaan deze pagina ziet. Haar werk is een ode aan het kleurrijke Afrika en de ingrediënten van een Magnum. De Nederlandse deelnemer is illustrator Levi Jacobs. Hij maakte een levendig en echt Nederlands werk van genietende mensen en dieren in een Rotterdamse straat.

Donatie

Via de Instagram van Magnum is er vanaf 25 mei elke dag een onthulling van een nieuw werk. Maar je kunt ook terecht in een virtuele tentoonstellingsruimte op de website van Magnum. Daar zie je in de expositie Pleasure Imagined vrolijke beelden van een post-lockdown wereld. Je kunt daar de illustraties ook downloaden. Bijvoorbeeld om als wallpaper te gebruiken. Dat is allemaal geheel vrijblijvend, maar nog mooier is het als je een donatie doet.

Magnum en 100WEEKS gaan sowieso €250.000 doneren aan vrouwelijke cacaoboeren in Ivoorkust. 100 weken lang krijgen ze een elke week een donatie in de vorm van een financiële transactie en daarnaast kunnen de vrouwen ook in kleine groepen deelnemen aan financiële trainingen. Op deze manier hoopt 100WEEKS de leefomstandigheden voor de boeren en hun gezinnen structureel te verbeteren. Met jouw donatie erbij kan er nog meer goed werk worden verricht.

Pleasure Imagined
São Paulo – Giulia Bianchi
Pleasure Imagined
Yamoussoukro – Aurélia Durand
Pleasure Imagined
Rotterdam – Levi Jacobs

Volg ons op Facebook