Nike geeft Lieke Martens haar eigen voetbalschoen

beste voetballer van het jaar

Geheel terecht is Lieke Martens door FIFA uitgeroepen tot de beste vrouwelijke voetballer ter wereld. Nike viert dit prachtige feit door Lieke haar eigen voetbalschoen te geven.

Afgelopen zomer wonnen de Oranje Leeuwinnen, mede dankzij Lieke Martens, het WK Voetbal. Het evenement liet aan het grote publiek zien dat het vrouwenvoetbal in Nederland van ongekend hoog niveau is. Zeker als je het vergelijkt met de zeer tegenvallende prestaties die de mannelijke collega’s tegenwoordig leveren.

Lieke in plaats van Nike

Sportmerken ontwerpen regelmatig speciale schoenen voor iconische voetballers. De beste speler ter wereld mag dan natuurlijk niet ontbreken. Daarom krijgt Lieke haar eigen versie van de Nike Mercurial . Het opvallendste verschil met het origineel is de naam LIEKE aan de zijkant van de schoen. Normaal gesproken staat daar NIKE. Verder is de voetbalschoen uitgevoerd in blauw en oranje, de kleuren van de Leeuwinnen en staat het speciale vrouwenlogo van de KNVB achterop.

Speciaal voor het WK hadden de KNVB en Nike namelijk een mooie variant van het logo met de leeuw bedacht. Normaal gesproken staat er een mannetjesleeuw in het logo. Voor de Oranje Leeuwinnen is gekozen voor een leeuwin. Inmiddels weten we dat leeuwinnen veel harder en beter kunnen vechten dan de leeuwen.

beste voetballer van het jaar

beste voetballer van het jaar

beste voetballer van het jaar

beste voetballer van het jaar

Volg ons op Facebook