De Nike Flyknit Lunar is beter dan ooit

De Nike Flyknit Lunar is vernieuwd en beter dan ooit

Als er een schoen is waar ik de meeste kilometers op heb gelopen is het de Flyknit Lunar van Nike. De eerste versie was briljant in alle opzichten, de tweede was een matige update en de Flyknit Lunar 3 geeft me direct zin om te gaan hardlopen.

Wat zo goed is aan de eerste, maar ook deze nieuwe Nike Flyknit Lunar is dat ze geweldig zijn om op te hardlopen, maar ook nog eens heerlijk zittende en mooi ogende sneakers zijn. Mijn eerste paar kreeg ik cadeau van Nike en vanaf de eerste meters was ik verkocht. Lange tijd heb ik weinig andere schoenen gedragen dan, zowel tijdens het sporten als in het dagelijks leven.

Toen Nike besloot de Flyknit Lunar 1 te vervangen door de Flyknit Lunar 2 was ik teleurgesteld. De schoen had niet meer het prachtige uiterlijk van zijn voorganger. Natuurlijk is bij een hardloopschoen het uiterlijk een van de minst belangrijke factoren, maar toch. Toen ik de eerste foto’s zag van de Nike Flyknit Lunar 3 was ik dan ook erg blij dat het ontwerp weer op de eerste lijkt. Blijkbaar ben ik niet de enige die waarde hecht aan design.

Verbeteringen

De Nike Flyknit Lunar 3 heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers. Zo is de Flyknit dat de bovenkant van de schoen vormt bij onder andere de hiel steviger voor nog betere ondersteuning en aan de voorkant juist meer open om de schoen licht en luchtig te maken. Ook de zool van Lunarlon is lichter dan zijn voorgangers.

De eerste versie van de Flyknit Lunar 3 is nu te koop in de winkel en via Nike.com in een mooie, tweekleurige uitvoering voor een verkoopprijs van €160. Voor €35 meer kun je via Nike iD je eigen schoen samenstellen.

De Nike Flyknit Lunar is vernieuwd en beter dan ooit

De Nike Flyknit Lunar is vernieuwd en beter dan ooit

De Nike Flyknit Lunar is vernieuwd en beter dan ooit