Nike gaat terug naar het begin met de Waffle Racer

nieuwe versie van de Waffle Racer van Nike

Terug in de jaren 70 boekte Nike zijn eerste successen met een hardloopschoen die de naam Moon Shoe droeg. Bijzonder aan deze schoen was de zool die al snel voor een nieuwe naam van dit model zorgde: de Waffle Racer.

De naam komt van de experimenten die Bill Bowerman, één van de oprichters van Nike, met zijn wafelijzer uitvoerde. In plaats van beslag stopte hij rubber in het apparaat om zo zolen te maken met een grof patroon aan de onderkant. Dit was de allereerste innovatie van het sportmerk dat in de decennia erna voor heel veel meer nieuwe technieken in sportschoenen zou zorgen.

Τijdloos ontwerp

Anno 2017 komt de iconische Waffle Racer opnieuw op de markt. Het eerste wat opvalt is hoe tijdloos het originele ontwerp is. De Waffle Racer ’17 is min of meer precies dezelfde schoen als 45 jaar geleden. De sneaker is net als toen gemaakt van nylon met leren details. De befaamde wafelzool is bij deze uitgave van een mooie donkere gum gemaakt. De binnenzool is alleen net even anders dan bij het origineel. Memory foam zorgt voor extra demping en comfort.

De nieuwe Nike Waffle Racer is nu te koop.

oud model keert terug

Nike gaat terug in de tijd