Pannenkoeken bakken met kunstenaar Takashi Murakami

Pannenkoekenpan

Kunst in de keuken. Takashi Murakami heeft samen met tijdschrift smart een pan laten maken die gebaseerd is op de bekende bloemen van de Japanse kunstenaar. Met de Flowers Pancake Pan bak je vrolijke en kunstzinnige pannenkoeken.

Doordat op de bodem van de pan een bloem is aangebracht, is deze ook zichtbaar in de pannenkoeken die je bakt. Je moet dan wel voor de dikkere Amerikaanse exemplaren gaan voor het mooiste resultaat. Om het ontwerp compleet te maken, zijn op de steel van de pan drie witte bloemen in dezelfde stijl te vinden.

Tweede batch

De pan is niet te koop, maar komt bij de aankomende april-editie van smart. Vanwege de populariteit van Murakami is de eerste lichting al uitverkocht. Gelukkig komt er een tweede batch aan. Vanaf 25 januari kun je je geluk beproeven via Amazon Japan en Rakuten Books. Het is alleen niet bekend of deze sites dit item naar Nederland verschepen. Je zou daarom ook je kans kunnen wagen bij een goede boekhandel die Japanse tijdschriften verkoopt. Bijvoorbeeld online via OCS.

Pannenkoekenpan

Volg ons op Facebook