Royole Moon is een unieke draagbare 3D-bioscoop

een bioscoop op je hoofd

Thuis een bioscoopervaring beleven is voor veel mensen een wens, maar geld en ruimte zijn vaak de beperkende factoren. De Royole Moon biedt een oplossing. Deze 3D-bioscoop draag je gewoon op je hoofd.

De combinatie van een goede koptelefoon met noise-cancelling en twee beeldschermen van 1080p maken van de Royole Moon echt iets bijzonders. Doordat de kleine beeldschermen zo dicht op je ogen zitten, lijkt het of je naar een scherm met een diameter van ruim 20 meter zit te kijken. Door de hoge resolutie van de schermen houdt de (virtuele) uitvergroting niet in dat je de pixels kunt zien. Het beeld is echt haarscherp.

Niet storen!

In combinatie met het goede geluid en de noise-cancelling zorgt de Royole Moon dat je je echt af kunt sluiten van de wereld en je even helemaal lekker alleen in je eigen bioscoop bent. Niet echt sociaal, maar wel heel handig voor mensen die een film willen kijken zonder anderen te storen of zelf gestoord te worden. Ik heb zelf de Royole Moon getest en moet toegeven dat dit een heel andere ervaring is dan een filmpje kijken op je tv. Laat staan op een beeldscherm van computer of tablet.

een bioscoop op je hoofd

Ook gamen of video’s op YouTube kijken is mogelijk met de Royole Moon. Het makkelijkst gaat dat door het apparaat te verbinden middels een HDMI-kabel. Wil je liever draadloos, dan kun je ook streamen via Wi-Fi. Het is zelfs mogelijk om video’s op het interne geheugen te zetten. Ideaal voor tijdens lange reizen. Ikzelf heb de Moon gewoon thuis getest, maar het lijkt me erg cool om ‘m bijvoorbeeld mee te nemen met een trans-Atlantische vlucht.

Als je de Royole Moon voor het eerst opzet, is het wel behoorlijk wennen. Koptelefoons ben ik gewend, maar in dit geval zit er ook een zwaar onderdeel aan de voorkant. Het kost even wat moeite om een goed evenwicht te vinden. Het zou mooi zijn als er winkels zijn waar ze de Royole Moon verkopen dat ze je kunnen helpen met het ideaal afstellen. Ook het aan de praat krijgen en het juist instellen van de schermen is even een klus. De meegeleverde gebruiksaanwijzing is niet heel erg uitgebreid. Dat moet beter kunnen.

Fortnite

Vanaf het moment dat alles goed zit en alles draait, kan het plezier beginnen! Qua beeld en geluid doet de Royole Moon niet onder voor een goede bioscoop. Met als grote verschil dat jij zelf kunt bepalen wat er die avond op het programma staat. In plaats van een film, serie of vlog kun je ook kiezen voor een potje gamen. Aansluiten op de PS4 is kinderlijk eenvoudig en een potje Fortnite was nog nooit zo episch als met de Royole Moon op mijn hoofd. Wel is het slim om voor een game te kiezen waar je al flink wat ervaring mee hebt. Je kunt namelijk niet naar je handen en controller kijken.

Ondanks dat de Royole Moon qua comfort en bedieningsgemak nog niet ideaal is, laat dit apparaat wel zien wat er heden ten dage mogelijk is. En dat is zeer indrukwekkend. Met een verkoopprijs van 899 euro is deze gadget niet goedkoop, maar wel stukken voordeliger dan de investering in een serieuze thuisbioscoop. Bovendien kun je die niet meenemen in je tas. Dat kan de Royole Moon wel.

een bioscoop op je hoofd