Sir Edmond Gin is de eerste gin met vanille

gin met vanille

De verschillen in smaak tussen diverse merken gin zijn vaak heel subtiel. Maar er zijn ook gins die zich echt weten te onderscheiden. Sir Edmond Gin is daarvan een perfect voorbeeld.

In deze gin van Amsterdamse afkomst is vanille verwerkt en dat ruik en proef je direct. Zodra je de kurk van de fles haalt, komt de zachte vanillegeur je tegemoet en weet je dat je iets bijzonders gaat proeven.

Fijne associaties

In een gin-tonic blijft die heerlijke vanille goed overeind. De eerste slokken roepen fijne associaties op van een bol romig vanille-ijs of een goede whisky die op nieuw Amerikaans eiken heeft gelegen. Vanille is echt één van de fijnste smaken die er is. Met een zachte tonic als bijvoorbeeld de Elderflower Tonic van Fevertree is Sir Edmond op zijn best.

Als garnering gebruik je een handje bosbessen of de combi sinaasappel en kaneel. Deze laatste is favoriet van de makers van de gin. Een logische keuze want naast vanille bevat de gin ook kaneel, jeneverbes, kardemom, gember en engelwortel. Deze ingrediënten vormen de basis van de gin. Vervolgens laten ze de vanille erin trekken.

Réunion

De naam van de gin is afgeleid van Edmond Albius. Hij bedacht op 12-jarige leeftijd een manier om de vanille-orchidee handmatig te bestuiven. Hij deed dat al in 1841, maar de techniek gebruikt men vandaag de dag nog steeds. Vooral op het eiland Réunion waar Edmond Albuis werkte en waar ook de beste vanille ter wereld vandaan komt.

Ondanks de tropische herkomst van de ingrediënten is Sir Edmond Gin een echt Amsterdams merk. Het bestaat pas sinds eind 2016, maar heeft nu al mooie onderscheidingen te pakken. Bij de Gin Masters 2017 Awards won de gin de prestigieuze Master Medal, de hoogste prijs die er te winnen valt voor gin-makers. De jury was vooral onder de indruk van de geur en smaak. Ondanks dat de vanille echt aanwezig is, zijn de smaken in de gin toch in balans. En daar zijn wij het helemaal mee eens.

Sir Edmond Gin is een nieuwe favoriet! Liefhebbers van een goede gin-tonic of bartenders die een aanbod van kwaliteit aan hun gasten willen serveren kunnen niet om dit merk heen.

gin met vanille