Tenson en JUNKYARD lanceren gezamenlijke collectie

Tenson x Junkyard

Outdoormerk Tenson en de hippe online modewinkel JUNKYARD brengen een gelimiteerde collectie uit. De samenwerking tussen de twee Zweedse merken begon met hun gedeelde liefde voor het iconische Tenson Himalaya-jack.

Oorspronkelijk werd de beroemde jas door Tenson ontworpen in 1972. Aanleiding voor het ontwerp was destijds de eerste reis naar de maan. Iets later, in 1975, werd het jack gebruikt door een Britse expeditie in de bergen van de Himalaya. Vandaar de naam.

Uitgebreid archief

De inspiratie voor de collectie van Tenson x JUNKYARD werd gevonden in Tensons uitgebreide archief vol kledingstukken, foto’s en oude lookbooks. De afbeeldingen die in de collectie worden gebruikt als prints en borduursels zijn allemaal gebaseerd op een schildering van het Himalayagebergte in het hoofdkantoor van Tenson.

Streetwear

De exclusieve collectie bestaat uit jassen, hoodies, sweaters met crewneck, sjaals en T-shirts. Allemaal met details en materialen die te vinden zijn in de archieven van Tenson en nu overgoten zijn met het typische JUNKYARD-sausje. Bij Tenson zijn ze erg enthousiast over de samenwerking. Ze vinden het verrassend dat hun erfgoed (innovatieve, functionele kleding voor het actieve buitenleven) zo relevant kan zijn voor het ontwerpen van eigentijdse streetwear.

De collectie is nu online beschikbaar op tenson.com en junkyard.com. De prijzen van de kledingstukken variëren van € 39,95 – € 259,95.

Tenson x Junkyard

Tenson x Junkyard

Tenson x Junkyard

Tenson x Junkyard

Volg ons op Facebook