The Broad brengt muziek naar een Infinity Room

Infinty Room van Yayoi Kusama
Yayoi Kusama – The souls of millions of light years away, 2013
image courtesy of David Zwirner, N.Y. © Yayoi Kusama

Veel musea bieden momenteel manieren aan om hun collectie met mensen thuis te delen. The Broad in Los Angeles doet dat onder de naam #THEBROADFROMHOME. Hun laatste project is het combineren van een werk van Yayoi Kusama met ambient muziek.

Het werk in kwestie heet Infinity Mirrored Room — The Souls of Millions of Light Years away. Dit werk uit 2013 is een klassiek voorbeeld van een moderne infinity room van Kusama. De bezoeker stapt naar binnen in een vertrek met spiegels op de wanden en knipperende lampjes. Na een paar seconden waan je je in een oneindige ruimte waarin de tijd lijkt verdwenen.

Helaas heb je als bezoeker niet echt de tijd om je heel lang in deze unieke wereld onder te dompelen. Vorig jaar was een soortgelijke kamer te zien in Voorlinden en daar mocht je vanwege de populariteit maar heel kort naar binnen. We zijn nog nooit in The Broad geweest, maar kunnen ons voorstellen dat het daar niet anders zal zijn.

Drone

Via The Broad from Home kun je digitaal zo lang blijven als je wil. Het museum heeft een aantal video’s gemaakt vanuit het kunstwerk en daar vervolgens muziek aan toegevoegd. Vooral de combinatie van het serene licht van de kamer en muziekstijlen als ambient en drone doen het erg goed. Hieronder zie je een selectie van drie video’s. Op de YouTube-pagina van het museum staan er in totaal acht.

Het is een aanrader om deze video’s op de televisie te bekijken met het goed volume en weinig licht in de kamer. Een Infinity Room van Yayoi Kusama bezoeken is een unieke ervaring die lastig na te bootsen is, maar dit komt heel goed in de buurt.

Geneva Skeen – The Oval Window

Noveller – Pattern Recognition

Robert Crouch – Again and Again Until We Feel Nothing (Robert Crouch Room40 Remix)

Volg ons op Facebook