Vergeet de sportschool, trainen kun je overal

lekker buiten sporten

Veel mensen hebben een haat-liefde-verhouding met de sportschool. Ze weten dat een bezoek goed voor ze is, maar ze stappen er om meerdere redenen niet graag binnen.

Die redenen verschillen per persoon, maar ik zal er een paar noemen: de openingstijden passen niet bij je werktijden, in de zomer is het er bloedheet, er lopen te veel uitslovers rond of het abonnement is te duur. Herken jij je in een van deze zaken? Pak het dan anders aan! Ga lekker naar buiten of train in huis. Afwisseling en plezier zijn de factoren waarmee je het sporten zult volhouden.

Je eigen bootcamp

Buiten kun je bijvoorbeeld een eigen bootcamp houden. Wissel stukken hardlopen af met lunges, push-ups, sprintjes en zelfs jumping jacks en burpees. Probeer steeds een andere route te lopen en kies daarbij voor locaties met natuurlijke hindernissen als trappen of bankjes. Ook vind je in parken steeds vaker fitnessapparaten die gratis te gebruiken zijn. Loop je eerst warm en doe daarna bijvoorbeeld pull-ups aan een rekstok.

Is het slecht weer, voel je je nog niet comfortabel buiten of ben je liever niet in het donker in het park, ga dan thuis aan de slag. De meest simpele oefeningen zijn vaak het meest effectief. Push-ups, sit-ups en de beroemde plank zijn goede oefeningen om grote groepen spieren te trainen. Sterkere spieren helpen je bij afvallen en maken je lichaam sterker, zodat sporten makkelijker gaat.

Doorzettingsvermogen

Bouw elke oefening rustig op, sloof je niet direct uit en zorg dat je niets overbelast. Er zijn genoeg naslagwerken te vinden met daarin goede oefeningen. Koop een boek, bijvoorbeeld die van Fajah Lourens of Arie Boomsma, of een tijdschrift als de Men’s Health of Women’s Health en laat je inspireren. Ook voor je smartphone zijn genoeg apps met oefeningen. Bijvoorbeeld eentje die via intervallen zorgt dat je uiteindelijk 100 push-ups kunt maken. Met een beetje doorzettingsvermogen is dit echt mogelijk. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Er zijn ook genoeg hulpmiddelen te koop die je helpen bij je workout. Met een kettlebell kun je echt alle kanten op. Ook een foamroller of fitnessbal zijn erg fijn om in huis te hebben. Wil je naast al deze krachtoefeningen ook thuis aan cardio te doen, dan loont het om te investeren in een hometrainer om lekker op te fietsen of nog beter een roeitrainer. Dit zijn heerlijke apparaten om eens flink wat calorieën mee te verbranden en jezelf eens goed te laten zweten.

Dit artikel is een samenwerking tussen Mixed Grill en Betersport

Volg ons op Facebook