Verzekerd van de beste zorgverzekering

ontspannen

Met een zorgverzekering ben je verzekerd van een gezond én gelukkig nieuw jaar; ook in 2022. Wat er onder de basiszorg valt, is elk jaar een verrassing en wordt rond half november bekend gemaakt. Vanaf dan heb jij, tot en met het einde van het jaar, om een zorgverzekering te vergelijken en om een zorgverzekering af te sluiten. Het onderstaande stappenplan helpt je hierbij. Start het jaar met zekerheid en kies de beste zorgverzekering voor jou!

Een geschikte basiszorgverzekering

Door het afsluiten van een basiszorgverzekering, kun je ervan uitgaan dat een groot deel van de door jouw gemaakte zorgkosten worden vergoed. Wat er precies onder de basiszorgverzekering valt, wordt elk jaar rond half november door de overheid bekend gemaakt. Hoewel de inhoud van deze verzekering bij elke verzekeraar hetzelfde is, kunnen de premies, het bedrag wat jij maandelijks moet betalen, erg verschillen. Om er zeker van te zijn dat jij de goedkoopste basiszorgverzekering kiest, raden we je aan om ziektekostenverzekeringen te vergelijken. Onder het basispakket van 2021 vielen onder andere de volgende soorten zorg:

– Een bezoek aan de huisarts
– Een bezoek aan een medisch specialist, zoals een kaakchirurg.
– Ambulancevervoer
– Het verblijf in een ziekenhuis, operaties en eventuele spoedeisende hulp

Een passende, aanvullende zorgverzekering

Indien je de basiszorgverzekering niet uitgebreid genoeg vindt, of behoefte hebt aan meer zorg, kun je verschillende extra dekkingen afsluiten. Welke dekkingen dit zijn, verschilt per verzekeraar. Enkele voorbeelden van aanvullende zorgverzekeringen zijn:

Fysiotherapie

De kosten van een bezoek aan de fysio kunnen erg oplopen en met een basiszorgverzekering worden deze over het algemeen niet vergoed. Door het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering fysiotherapie kun je gelukkig zonder zorgen naar jouw therapeut. De door jouw gekozen verzekeraar dekt immers (een groot deel van) de kosten.

Een aanvullende zorgverzekering voor orthodontie

Heb je kinderen die een beugel moeten of overweeg je zelf een beugel te nemen? Dan is het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering voor orthodontie erg verstandig. De kosten van een beugel kunnen namelijk oplopen tot wel 3000 euro over een periode van zo een 2 tot 3 jaar. Met een basis zorgverzekering wordt een beugel slechts in uitzonderlijke gevallen vergoed.

Let op! Hoewel zorgverzekeraars jou niet mogen weigeren wanneer jij een basisverzekering wilt afsluiten, geldt deze regel niet voor aanvullende verzekeringen. Gelukkig komt dit in de praktijk niet vaak voor.

Verschillende polissen zorgverzekering

Hoeveel jij maandelijks moet betalen, hangt daarnaast af van de door jouw gekozen polis. In Nederland kun je kiezen uit drie verschillende polissen voor een zorgverzekering, namelijk:

De restitutiepolis

Verzekeraars hebben door het hele land heen contracten afgesloten met zorgverleners. Met deze polis kun jij echter ook terecht bij zorgverleners waar jouw verzekeraar géén contract mee heeft. Deze polis is de meest uitgebreide, maar ook de duurste van de drie. Door verschillende zorgverzekeringen naast elkaar te leggen, vindt je gemakkelijk de beste en goedkoopste optie voor jou.

De naturapolis

Met een naturapolis worden zorgkosten alleen gedekt op het moment dat je zorg ontvangt van een gecontracteerde zorgverlener. Indien je een andere verlener bezoekt, moet je zelf voor de rekening opdraaien.

De combinatiepolis

Met deze polis worden de kosten van sommige soorten zorg altijd vergoed, terwijl de kosten van andere soorten zorg enkel bij gecontracteerde zorgverleners worden gedekt. De voorwaarden van jouw zorgverzekeraar bieden hier inzicht in.

Van zorgverzekering overstappen voor 2022

Elk jaar kun je vanaf half november tot eind december van zorgverzekering overstappen. Het vinden van de juiste zorgverzekering kan soms een hele klus zijn. Met behulp van een online vergelijkingsmachine voor zorgverzekeringen is een zorgverzekering vergelijken gelukkig zo gebeurt. Het enige wat jij hoeft te doen is jouw persoonlijke gegevens invullen; de machine doet de rest. Benieuwd naar zo een vergelijkingsmachine? Vergelijken, afsluiten en besparen is op Verzekering.nl zo gebeurd.