Virtuele fietstochten door Slovenië

Fietsen in Slovenië

Slovenië begint zich steeds meer als fietsland te profileren. Zeker met de recente successen van de Sloveense wielrenner Primož Roglič. Tijd om eens kennis te maken met de mooiste fietstochten in Slovenië.

In verband met de huidige reisbeperkingen is ervoor gekozen om virtuele fietstochten op te zetten, zodat iedereen kan zien hoe mooi het fietsen is in Slovenië. Met deze actie hopen de Slovenen dat, zodra het kan, het reguliere fietstoerisme daarvan gaat profiteren. Er is gekozen voor 5 verschillende fietstochten die laten zien wat Slovenië te bieden heeft.

Passief of actief

Er zijn twee manieren waarop je deel kan nemen aan deze fietstochten: een passieve en een actieve. Fanatieke wielrenners kunnen met behulp van de app Rouvy een serieuze rit maken samen met de Sloveense wielerprofs Primož Roglič, Matej Mohorič, Jani Brajkovič en Jan Tratnik. Gewoon op de bank meekijken kan ook. De routes zullen ook verschijnen op het YouTube-kanaal van Rouvy.
De virtuele fietstochten starten 5 achtereenvolgende zaterdagen van 27 februari tot en met 27 maart om 19.00 uur.

Data:

27 februari: route Cerklje – Krvavec (13,8 km) – Matej Mohorič (Bahrain Victorius)
6 maart: route Črnomelj – Novo mesto (42,3 km) – Jani Brajkovič (Adria Mobil)
13 maart: route Izola – Šmarje – Koper (39 km) – Jan Tratnik (Bahrain Victorius)
20 maart: route Bohinj – Bled – Pokljuka (40,3 km) – Primož Roglič (Jumbo Visma)
27 maart: Chronometer Ljubljana (17,6 km)

Slovenië biedt eindeloze fietsmogelijkheden en duizenden kilometers fietspaden, zowel voor families met kinderen die op vlak terrein willen fietsen tot en met hemelse en spectaculaire afdalingen voor mountainbikers. Op de site van het Sloveens verkeersbureau is een zeer informatieve Engelstalige fietsbrochure te downloaden. Handig is ook de Cycling Accommodation folder van het verkeersbureau met een overzicht van fietsvriendelijke hotels en campings.

Slovenië is overigens ook een fantastische culinaire bestemming. Lekker eten en mooie fietstochten zijn natuurlijk perfect te combineren.

Fietsen in Slovenië
Tijdens het fietsen in Slovenië kun je onderweg genieten van prachtige uitzichten.

Volg ons op Facebook