Museum Voorlinden heropent met Art is the Antidote

Voorlinden - Art is the Antidote
Foto’s: Antoine van Kaam

Hoera! We kunnen en mogen weer naar het museum. Hoe fijn is het om je even helemaal onder te dompelen in de kunst en zo alle ellende rondom corona en de grauwe winter achter je te laten. Museum Voorlinden heeft het perfecte tegengif met de expositie Art is the Antidote.

De laatste twee jaar was niet echt de meest positieve periode uit de geschiedenis. De pandemie zorgde niet alleen voor ziekte en dood, maar ook voor verharding en verbittering in de maatschappij én de politiek. Gelukkig is het deze week weer mogelijk om naar de horeca, bioscoop én naar het museum te gaan. Kunst kan als geen ander tegenwicht bieden, de juiste vragen stellen, je doen nadenken en een glimlach op je gezicht toveren.

Kleurrijk

Museum Voorlinden doet dat in Art is the Antidote met werken uit de eigen collectie. Hierbij ligt de focus op kunst die kleurrijk, humoristisch en maatschappijkritisch is. Art is the Antidote is vernoemd naar het gelijknamige werk van Bob and Roberta Smith, het pseudoniem van Bob Brill. Deze anti-establishment kunstenaar maakt borden, spandoeken en posters met kleurrijke slogans die het belang van kunst en muziek verkondigen. Speciaal voor Voorlinden maakte hij een levensgrote versie van Art is the Antidote.

Andere werken die opvallen zijn de porseleinen olievlekken (Oil Spills) van Ai Weiwei, een gestapelde toren (Figurative Tower) van Tom Sachs en blokkerige landschappen (Arles-Abend-Vincent 2) van Sean Scully. Verder is er kunst te zien van onder andere Yayoi Kusama, Jean Tinguely, Alicja Kwade, Zhanna Kadyrova en Folkert de Jong.

Directeur Suzanne Swarts: ‘Kunst is een medicijn: het laadt je op, geeft energie en laat zien dat het anders kan. Deze tentoonstelling voelt dan ook echt als een verademing in deze ingewikkelde tijden.’

Wie voor 13 februari naar Museum Voorlinden gaat kan ook nog een bezoek brengen aan de expositie Picasso-Giacometti.

Voorlinden - Art is the Antidote

Voorlinden - Art is the Antidote

Voorlinden - Art is the Antidote

Voorlinden - Art is the Antidote