Zo geef je jouw woonkamer meer stijl

interieur
Foto: Unsplash

Meer stijl in je woonkamer? Zo doe je dat

Wil jij jouw woonkamer meer stijl geven? In een stijlvolle woonkamer zal je een stuk aangenamer kunnen zitten. Er zijn diverse manieren om jouw woonkamer van meer stijl te voorzien, bijvoorbeeld door salontafels te plaatsen. Wij zochten uit op welke manieren jij van jouw woonkamer een echte eyecatcher maakt en hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet.

Koop een mooie fauteuil

Met fauteuils sla je de plank nooit mis. Deze stoel heeft namelijk diverse voordelen te bieden. Zo neemt de stoel weinig ruimte in beslag, waardoor deze ideaal is voor de wat kleinere woonkamer. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een fauteuil in combinatie met een kleinere bank. Fauteuils hebben vaak meerdere functies. Zo zijn er speciale relaxfauteuils, draaifauteuils en fauteuils met een ‘sta op’ functie. Er is voor iedereen wel een comfortabele fauteuil te vinden waar je je heerlijk in kunt terugtrekken in de woonkamer. Ga voor een strak model van leer of ga voor een fijn stoffen model.

Zet een stijlvolle salontafel neer

Plaats een stijlvolle salontafel in de woonkamer. Om een moderne uitstraling te creëren, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een marmeren salontafel. Deze geeft je woonkamer een chique en moderne uitstraling. Ook de houten salontafel wordt veel gezien en wordt veel gekocht door mensen met een industriële interieurstijl. Vaak hebben deze salontafels metalen poten in een zwarte kleur, wat een erg mooie combinatie is.

Plaats een groot vloerkleed

Een vloerkleed voegt echt iets toe aan je woonkamer en is de ideale manier om deze ruimte stijlvol aan te kleden. Plaats een mooi vloerkleed onder de bank en bijzettafel of plaats twee verschillende soorten vloerkleden over elkaar heen. Koop je een vloerkleed, ga dan het liefst voor een groot vloerkleed. Je kunt vloerkleden in diverse designs kopen, waardoor er altijd wel een vloerkleed is dat geheel bij jouw stijl past.

Leg mooie kussens op de bank neer

Je zal vast al aan een mooie bank gedacht hebben om in je woonkamer te plaatsen, maar kussens mogen hier zeker niet op ontbreken. En geloof ons, je kunt nooit genoeg kussens hebben. Niet alleen zit je daardoor extra lekker op je bank. Ze geven ook nog eens een vrolijke touch aan je woonkamer. Koop kussens in verschillende kleuren en prints, maar zorg er wel voor dat het geheel goed matcht. Zeker als je een basic bank hebt, kun je heerlijk uitpakken met kussens.
Wij wensen je veel succes met onze tips!