Harris Tweed maakt jas die ruikt naar Johnnie Walker

tweed en whisky

Twee zeer Schotse zaken zijn onlangs gecombineerd tot één zeer interessant nieuw product: de stoffen van Harris Tweed en de whisky van Johnnie Walker Black Label.

Onderzoekers van de Heriot Watt University’s School of Textiles and Design in Edinburgh en Galashiels hebben een stof ontwikkelt waar geur aan toegevoegd kan worden. Daarbij gebruikten ze zowel voor de stof als de geur typisch Schotse zaken.

Harris Tweed is een luxe wollen stof die met de hand wordt gemaakt op de eilandengroep de Buiten-Hebriden in het uiterste noorden van Schotland. Whiskymerk Johnnie Walker behoeft eigenlijk geen introductie. De 12 jaar oude Black Label is een perfecte mix van een selectie van de beste malts van Schotland.

Subtiele tonen

Aqua Alba is de naam van de stof en de geur die tot een jas is verwerkt. Bij een jas met een whiskygeur denk je misschien aan alcohol en het feit dat je niet wilt dat je jas daar naar ruikt. Daarom ruik je in deze jas subtiel de tonen die ook in een glas Black Label zitten: vanille, rood fruit en donkere chocolade. Binnenkort is de officiële onthulling van de jas in Berlijn en valt pas echt op te maken hoe goed geslaagd dit experiment is, maar het idee is in ieder geval heel aardig.