Hoe kies je voor het juiste fotoboek?

foto's

Wil je meerdere foto’s verzamelen? Kies er dan voor om een gepersonaliseerd fotoboek te maken. Er zijn veel soorten boeken om uit te kiezen. Zorg dat je vooraf goed weet welke selectie foto’s je graag in het boek wilt hebben. Wil je jaarlijks een fotoboek bijhouden of juist van vakanties een mooi fotoboek maken? Kies vooral wat je zelf het leukste vindt. Het is mooi om fotoboeken allemaal in dezelfde soort stijl te maken. Zet ze daarna mooi op een rij in de kast, zodat je ze altijd kan pakken om terug te gaan naar de herinneringen. Ben je benieuwd waar je allemaal op moet letten bij een fotoboek? We vertellen het hier.

Houd het rustig

Ga je een fotoalbum maken, dan is het belangrijk dat je het minimalistisch houdt. Zet niet te veel foto’s op één pagina en wissel af met de indeling van de foto’s. Het is mooi om soms ook een beeldvullende foto erin te plaatsen. Behoud veel witruimte tussen de foto’s zodat het niet te druk wordt. Zorg ervoor dat alles recht staat in het boek en je een leesbaar lettertype kiest. Vind je het leuk om bij sommige gebeurtenissen een stukje tekst te schrijven? Zet de tekst dan niet te groot erbij. Kies voor afwisseling tussen de foto’s. Het is zonde wanneer er veel van hetzelfde soort foto’s erin staan. Met je gsm maak je vaak veel foto’s, dus zorg dat je nog eens goed naar de selectie kijkt.

Maak een logische volgorde

Zet de foto’s chronologisch achter elkaar. Dat zorgt ervoor dat er een verhaallijn in het boek zit. Het is leuk om een idee te hebben voor de volgorde. Kijk hoe je bepaalde feestdagen en vakanties bijvoorbeeld bij elkaar kunt zetten. Is een dierbare bijna jarig en wil je met een groep mensen een fotoboek cadeau geven? Maak dan de verdeling dat de foto’s per persoon om de beurt voorbijkomen. Schrijf er ook meteen een mooie persoonlijke tekst bij die speciaal voor de jarige bestemd is.

Ga voor kwaliteit

Zorg dat de foto’s die je kiest van goede kwaliteit zijn. Heb je de foto doorgestuurd gekregen via je gsm? De kwaliteit is dan vaak minder. Kijk of je op een andere manier aan de foto kan komen. Kies voor een afwerking van mat of glossy voor het papier en de voorkant. Bepaal voor jezelf wat je het mooiste vindt. Ga je voor een minimalistisch fotoboek? Kies dan voor een matte afwerking. Wil je juist dat de foto’s helderder zijn en er meer uit springen? Een glossy afwerking is dan de beste.

Een fotoboek is leuk om te maken om zo alle dierbare herinneringen te bundelen. Volg deze tips en het gepersonaliseerde fotoboek ziet er super uit.