Hoe zoek je een goede schoonmaker?

lekker schoonmaken

Een schoon kantoor werkt wel zo prettig. Als je klein begint dan doe je het schoonmaakwerk misschien nog wel zelf, maar er komt een moment dat je deze klus beter kunt uitbesteden. Hoe zoek je een goede schoonmaker?

Als ondernemer is het natuurlijk slim om op de kosten te besparen. Daarom kiezen veel startende ondernemers ervoor om het kantoor of de werkruimte zelf te poetsen. Dat lijkt de goedkoopste manier, maar schijnt bedriegt. In de tijd dat jij aan het schoonmaken bent, had je ook ander werk kunnen doen. Werk waarmee jij je inkomen moet verdienen. Je kunt dus beter een schoonmaakbedrijf inhuren.

Zo’n schoonmaker kan het werk veel sneller en beter doen dan je zelf ooit zou kunnen. En dan hebben we het niet eens over de aanschaf van alle spullen die je nodig hebt om goed te kunnen schoonmaken. Denk aan een stofzuiger, zaken waarmee je de ramen perfect kunt reinigen, emmers en schoonmaakmiddelen. In de tijd dat jij aan het uitzoeken bent hoeveel schoonmaakmiddel er gebruikt moet worden, is een professionele schoonmaker al een flink eind op weg met de daadwerkelijke klus.

Geld besparen

Als je zoekt naar een schoonmaakbedrijf dan zul je merken dat het tarief dat ze rekenen waarschijnlijk scherper is dan jouw uurloon of die van je medewerkers. Het is dus letterlijk geld besparen als je dit werk gaat uitbesteden. Een goede schoonmaker denkt ook nog eens aan zaken die bij jou waarschijnlijk niet direct op het netvlies zitten. Schoonmaken is immers meer dan stofzuigen en de prullenbak legen.

Het is daarom slim om te bedenken wat er allemaal schoongemaakt moet worden. En of je daar zelf verantwoordelijk voor bent of de kosten kunt delen met andere gebruikers van het pand waarin je werkt. Het kan ook zo zijn dat je een ruimte huurt waarbij sommige zaken wel worden schoongemaakt door de verhuurder, maar andere niet. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de ramen aan de buitenkant of gedeeld sanitair.

Maatwerk

Als je eruit bent wat je wil laten schoonmaken en hoe vaak dat moet gebeuren, kun je in gesprek met een schoonmaakbedrijf. Zij kunnen op maat een offerte leveren met daarin de kosten. Hierdoor loont het om bij een paar bedrijven een offerte op te vragen, zodat je kunt vergelijken. De standaard uurtarieven zullen min of meer gelijk liggen, dus het verschil zit in andere zaken. Bijvoorbeeld of er ook sanitair of keukens moeten worden schoongemaakt. Dat zijn immers plaatsen waar extra hygiëne heel belangrijk is.

Als je vervolgens een match hebt met een schoonmaakbedrijf en goede afspraken hebt gemaakt, zul je met een relaxed gevoel je op je werk kunnen richten. Een schoon kantoor werkt namelijk wel zo prettig.