The Glenlivet Code laat zich niet zomaar ontcijferen

kraak de code

The Glenlivet heeft een mysterieuze nieuwe single malt whisky op de markt gebracht. Waar je normaal gesproken bij aanschaf van een fles al best wat weet over de smaak moet je hier juist aan de slag om het geheim van The Glenlivet Code te ontdekken.

De exclusieve fles whisky is een eerbetoon aan legendarische codebrekers als Alan Turing. Met behulp van apps en natuurlijk je zintuigen zal de smaak van The Glenlivet Code zich langzaam aan je openbaren. De eerste stap die je moet nemen is het gebruiken van de app Shazam. Hiermee kun je een code op de fles scannen waarna er een hologram van The Glenlivet’s Master Distiller Alan Winchester verschijnt.

Smaakpalet

Hij zal je helpen in je zoektocht naar het juiste smaakpalet. Het is hierbij belangrijk dat je je gevoel gebruikt en je zintuigen vertrouwt. Bij andere whisky’s wil het wel eens gebeuren dat te veel informatie invloed heeft op de smaak. Als bijvoorbeeld bij een proeverij een ervaren whiskydrinker zegt dat je kandij proeft dan ga je daar wellicht te geforceerd naar op zoek.

Virtuele tasting room

Bezitters van een fles The Glenlivet Code kunnen in een virtuele tasting room hun proefnotities delen en deze vergelijken met die van anderen. Pas aan het einde van 2018 zal The Glenlivet onthullen hoe de smaak tot stand is gekomen. We zullen dan pas weten hoe lang de whisky op vat heeft gelegen en wat voor vaten of combinatie van vaten dat waren.

The Glenlivet Code is aan het einde van april te koop. De prijs ligt waarschijnlijk rond de 120 euro.

kraak de code