Meisje trotseert de stier van Wall Street

https://www.instagram.com/p/BRYX9t1hrkL/

Tijdens de Internationale Vrouwendag maakte reclamebureau McCann een mooi statement in New York. Tegenover de beroemde stier op Wall Street stond opeens de Fearless Girl.

Het beeld Charging Bull van kunstenaar Arturo Di Modica staat voor kracht en agressie en is een verwijzing naar de term Bull Market, een periode waarin de prijzen stijgen en er daardoor sprake is van euforie.

De agressieve stier is echter op meer manieren symbool voor Wall Street.Het is ook een plek waar 85% van de medewerkers man is en waar haantjesgedrag en seksuele agressie vaak voorkomen. Voor McCann reden om met een tegenreactie te komen. Zij plaatsten pal voor de stier een beeld van een meisje dat duidelijk laat zien niet bang voor het beest te zijn.

Guerilla-kunstwerk

De Fearless Girl van McCann verscheen op Internationale Vrouwendag plotseling op Wall Street. Een mooi statement op een dag waar vrouwenrechten en de positie van de vrouw centraal staan. Nu is het de vraag of het meisje, dat tegenwicht biedt aan de stier, zal blijven staan. Die kans is aanwezig. Zeker als je bedenkt dat de Charging Bull ooit ook als guerilla-kunstwerk op Wall Street verscheen. In ieder geval zal Fearless Girl de komende maand te bewonderen zijn.

Het bronzen beeld is een idee van McCann, maar is gemaakt door kunstenaar Kristen Visbal.

https://www.instagram.com/p/BRXrRfxAzpp/

https://www.instagram.com/p/BRYUlplATzu/

https://www.instagram.com/p/BRYQSrnAGBB/