Metallica maakt whiskey op basis van The Black Album

Metallica Blackened whiskey

Blackened is een unieke whiskey die is gemaakt door de legendarische Master Distiller Dave Pickerell en rockband Metallica. Sinds kort is er een limited edition van de whiskey op de markt, waarbij het iconische Black Album van Metallica centraal staat.

Het Metallica BLACKENED The Black Album Whiskey Pack bestaat uit een fles met daarin Batch 114 van de whiskey. Dit is een blend van straight bourbons en rye whiskeys die 8 jaar of langer hebben gerijpt op verschillende vaten. Deze blend is vervolgens in zwartgeblakerde bourbonvaten gegaan. Daar is de blend verder gerijpt én heeft ie een bijzondere behandeling ondergaan.

Subwoofers

Naast de vaten zijn namelijk subwoofers geplaatst die lage tonen van de nummers op het Black Album afspelen. Deze zogenaamde NOISE™-behandeling zou ervoor zorgen dat de whiskey en het hout van het vat door trillingen een intensere interactie aangaan. We hebben geen flauw idee of dit werkt, maar het idee is leuk bedacht.

Bovendien is de whiskey dankzij de kennis van Dave Pickerell zeker de moeite waard. De originele versie van Blackened whiskey heeft al flink wat prijzen mogen ontvangen. Deze unieke versie heeft smaken als gebrande karamel, honing, eikenhout in de neus en een smaakpalet met aanvullend kaneel abrikoos, amandel, bosvruchten, kruidnagel en piment. De lange afdronk laat je zaken als toffee, maple syrup en wederom honing proeven.

De whiskey is te koop in een unieke verpakking, met naast de fles ook een speciale munt, een receptenboekje en een playlist. Voor $50 koop je de fles. Helaas is de whiskey alleen in de VS en Australië verkrijgbaar, maar wie weet heeft jouw lokale slijter goede connecties.

Metallica Blackened whiskey