Zeer exclusieve set van Craft Irish Whiskey Co.

Emerald Isle Collection

Je hebt exclusieve whiskey en zeer exclusieve whiskey. Alles wat ze bij Craft Irish Whiskey Co. produceren, valt absoluut in die laatste categorie. Zo betaal je voor hun Emerald Isle Collection een bedrag van 2 miljoen dollar.

Bij de Craft Irish Whiskey Co. maken ze Ierse whiskey in zeer kleine oplages, maar wat ze maken is wel uitzonderlijk goed. Bovendien maken ze een behoorlijk spektakel van het verpakken van de whiskey. Hierbij lijkt het wel of niets te gek is. Dit is dan ook een verklaring voor het zeer stevige prijskaartje.

Luxe

Nu kun je je afvragen waarom een whiskey moet worden voorzien van zoveel toeters en bellen. Je ziet dat vaker bij exclusieve whiskey’s. Die worden dan verpakt in zodanig luxe materialen dat voor een reguliere liefhebber vrijwel onbetaalbaar is. Aan de andere kant is er waarschijnlijk een doelgroep die wel op al deze pracht en praal zit te wachten. Wij vinden het in ieder geval zo bijzonder dat we de Emerald Isle Collection graag aan je voorstellen.

In een verpakking van walnoothout vind je een fles met daarin een extreem zeldzame 30 jaar oude, driedubbel gedistilleerde whiskey. Deze is eerst gerijpt in een ‘first fill’ vat van Amerikaans eiken en daarna in een vat waar Pedro Ximénez sherry in heeft gezeten. In de met de hand gemaakt fles zijn op ethische wijze verkregen smaragden uit de Gemfields Kagem-mijn in Zambia verwerkt.

Fabergé-ei

Naast de flessen whiskey is er ook nog een klein proefflesje met dezelfde inhoud en een fles met Iers water uit een bron in de buurt van de distilleerderij te vinden. Daarnaast bestaat de collectie uit een ei van Fabergé gemaakt door Dr. Marcus Mohr die het ei heeft voorzien van 18k goud en pavé-diamant. Ook zijn er verschillende edelstenen gebruikt.

Verder is er ook een horloge van Fabergé in de verpakking te vinden. Evenals twee zeer zeldzame sigaren: de Cohiba Siglo VI Grand Reserva en een vergulde sigarensnijder. Dit alles heeft dus een prijskaartje van bijna twee miljoen dollar. Daarbij moet wel gezegd worden dat de gehele opbrengst naar het goede doel zal gaan. 50% is voor de Correa Family Foundation en de andere helft gaat naar een goed doel dat de koper zelf mag kiezen.

Emerald Isle Collection

Emerald Isle Collection