Polar Unite is een heel fijn sporthorloge

Polar Unite

Sporthorloges en smartwatches zijn er in heel veel soorten en maten. Het is daarom soms moeilijk te bepalen welke variant goed bij je past. Daarom willen we je voorstellen aan de Polar Unite.

Vorig jaar maakten we al kennis met de Polar Ignite en daar waren we behoorlijk van onder de indruk. De Polar Unite zou je kunnen beschouwen als broertje of zusje van de Ignite. Er zijn veel overeenkomsten tussen de twee, maar ook een paar grote verschillen. Met als belangrijkste verschil de prijs.

Bandje

Een Polar Unite kost nog geen 150 euro, maar kan op flink wat vlakken de strijd met duurdere concurrenten met gemak aan. Welke vlakken dat zijn, hebben we voor je uitgezocht tijdens een uitgebreide test. De eerste verschillen met de duurdere Ignite vallen al direct op tijdens het uitpakken van het horloge. De Unite heeft een ander bandje, dat net even anders sluit dan een traditioneel bandje. Het uiteinde schuif je namelijk onder de band. Dat is aan het begin even wennen, maar zit al snel erg prettig.

Een ander verschil is dat de hartslagmeter aan de achterkant bij de Unite niet meer uitsteekt. Ook dat zit een stuk prettiger, al lijkt de Unite wel net even iets dikker dan de Ignite. Tot slot is de oplader van het horloge anders. In plaats van een magnetische schijf aan een draadje is de oplader nu een een klein soort clip waar je het horloge in vastklikt en die je dan in een USB-poort kan plaatsen. Even wennen en minder handig, maar het werkt verder prima.

GPS

Wat niet te zien is aan de buitenkant, maar wat het allergrootste verschil maakt, is het ontbreken van de ingebouwde GPS bij de Polar Unite. Sport je veel buiten en wil je graag de afgelegde route terugzien, dan zul je bij de Unite je telefoon moeten meenemen. Bij de Ignite is dat niet nodig, die heeft GPS aan boord. Mocht je niet aan hardlopen, wandelen of fietsen doen of heb je altijd je telefoon bij je, dan is de Unite een slimme keuze.

Er zijn ook enkele punten waarin de Polar Unite beter is dan de Polar Ignite. We noemden al het bandje, maar ook de display is net even beter en je kunt de kleuren van een aantal schermen naar je smaak aanpassen. Dat zijn natuurlijk kleine details, dus we denken dat vooral de keuze voor wel of geen GPS de doorslag zal moeten geven.

Slaap-analyse

Voor de rest lijken de twee horloges namelijk heel veel op elkaar. Alles wat de Polar Ignite zo goed maakt, is ook te vinden bij de Unite. Om te beginnen heeft Polar een uitstekende hartslagmeter die continu meet, maar wat deze sporthorloges van Polar nou echt goed maakt, is de automatische analyse van je slaap en de daarbij passende sportadviezen voor de volgende dag, de ademhalingsoefeningen om tot rust te komen en de manier waarop je al je gegevens kunt inzien op de Polar Flow-app of op de website van Polar.

De Polar Unite is een zeer compleet sporthorloge dat voor een heel groot deel van de casual sporters meer dan voldoende opties aan boord heeft. Ben je vooral in de sportschool of thuis aan het trainen en/of heb je buiten je smartphone bij je, dan is de Unite je ideale sportmaatje. Je zult zien dat het horloge je allerlei fantastische inzichten geeft en je zal helpen om nog beter te presteren.

Polar Unite

Polar Unite
De app van Polar geeft een mooi overzicht van je activiteiten