Proef de fruitige Jack Daniel’s Tennessee Apple

Proef de fruitige Jack Daniel's Tennessee Apple

Na het succes van de Jack Daniel’s Honey en de Jack Daniel’s Fire komt er nu een volgende smaak op de Nederlandse markt: Jack Daniel’s Tennessee Apple. Deze likeur combineert de friszoete groene appels met de beroemde smaak van Jack Daniel’s Tennessee Whiskey.

Die combinatie blijkt erg goed te werken. Bij het openen van de fles ruik je direct de friszure appel. In de verte doet Jack Daniel’s Tennessee Apple qua geur een beetje aan apfelkorn denken, maar de smaak is beduidend anders. Als je de Tennessee Apple puur proeft, ontdek je de mooie balans tussen het zuur en zoet van de appel en de zoete tonen van vanille, hout en karamel die Jack Daniel’s kenmerken. Voor die appelsmaak hebben ze in Tennessee overigens echte appel gebruikt van de rassen McIntosh, Red Delicious en Granny Smith)

Deze whiskeylikeur heeft met zijn 35% een net iets lager alcoholpercentage dan de reguliere Jack Daniel’s, maar het percentage ligt wel een stuk hoger dan likeur als bijvoorbeeld de eerder genoemde apfelkorn. Ook is de smaak complexer en aangenamer. Het alcholpercentage maakt dat de Jack Daniel’s Tennessee Apple zeer geschikt is voor het maken van een highball-cocktail. Dat is een premium cocktail met slechts twee ingrediënten.

Jack Apple & Tonic

In dit geval is Jack Daniel’s Tennessee Apple en vul je het aan met tonic. Zo krijg je een Jack Apple & Tonic, een aangename variant op de Jack & Coke of de Gin-Tonic. Je maakt de Jack Apple & Tonic in een hoog glas die je eerst vult met ijs. Daarna doe je er 1 deel (barmaatje) Jack Daniel’s Tennessee Apple in en 4 delen van een premium tonic. Garneren doe je met een schijfje limoen of appel.

De combinatie van Jack Daniel’s Tennessee Apple met het bittere van de tonic is verrassend lekker. De smaken zijn mooi in balans. Een Jack Apple & Tonic is daarmee echt even wat anders dan een standaard gin-tonic of Jack Daniel’s met cola. Het is zoeter dan een gin-tonic en frisser dan een Jack & Coke. Dit drankje vult dus heel mooi het gat tussen de twee.

Jack Daniel’s Tennessee Apple is vanaf 15 februari te koop bij Gall & Gall. Andere slijterijen volgen snel daarna.

Proef de fruitige Jack Daniel's Tennessee Apple