Jack Daniel’s No. 27 Gold is twee keer zo lekker

Jack Daniel’s No. 27 Gold Tennessee Whiskey

Jack Daniel’s heeft deze maand een bijzondere verrassing voor de fans van het Amerikaanse whiskeymerk. Deze No. 27 is namelijk minstens 2 keer zo lekker als een gewone Jack.

Dat komt namelijk door de heel bijzondere manier waarop deze whiskey is gemaakt. Normaal gesproken wordt een whiskey van Jack Daniel’s gefilterd door middel van een 3 meter dikke laag van ahornhoutskool en mag dan daarna rijpen in een eikenhouten vat.

Bij de Jack Daniel’s No. 27 Gold gaat de whiskey nog een tweede keer door het koolstoffilter (dit noemen ze double-mellowed) daarna komt er een tweede rijpingsproces, maar dan op vaten van esdoornhout (double-barreled). De combinatie van beide handelingen maakt dat deze whiskey uniek en vooral extreem zacht van smaak.

Trakteer jezelf op een fles

In de Verenigde Staten was deze whiskey al in een zeer gelimiteerde oplage te koop in de winkels op enkele vliegvelden en nu is de Jack Daniel’s No. 27 Gold Tennessee Whiskey voor het eerst in Nederland te koop. Mocht je een echte fan zijn van Jack Daniel’s dan kan ik je aanraden om jezelf of een goede vriend te trakteren op een fles. Wees daarbij wel snel want de voorraad is beperkt.

In vergelijking met de originele Jack Daniel’s is deze whiskey lichter van kleur, zachter en romiger van smaak en is de smaak subtieler en spannender. Overeenkomsten zijn de heerlijke smaak van vanille van de eikenhouten vaten.

Proefnotities

Kleur: amber, goud
Geur: vanille, butterscotch
Smaak: opvallend is de zachtheid van de whiskey en het romige gevoel in je mond. Verder proef ik vanille, subtiel gebrand hout, maple syrup en subtiele hints van chocola en kruiden.
Afdronk: echt heel zacht. Zoals je dat alleen meemaakt met heel erg goede whisk(e)y’s.

Ik heb de whiskey ook op de Amerikaanse manier gedronken. In een groot glas met 3 ijsklontjes en een klein beetje water. Persoonlijk vind ik dat het koude ijs de smaak niet ten goede komt, maar dit is wel een heerlijke borrel om zo te drinken. De extreme zachtheid zorgt dat de de whiskey op deze manier heel makkelijk drinkbaar is. Perfect als slaapmutsje of als borrel na een harde dag werken.

Jack Daniel’s gaat natuurlijk perfect samen met cola. Nu zou je zeggen dat het mixen van deze versie met frisdrank zonde is, maar dat hoeft niet zo te zijn. Gebruik bij een goede whiskey een goede cola zoals bijvoorbeeld Aqua Monaco Black Monaco of Fentimans Curiosity Cola (beide zijn te koop via Dorstlust) en je hebt echt iets heel bijzonders. Je weet niet wat je proeft, zo lekker.

Jack Daniel’s No. 27 Gold Tennessee Whiskey is nu te koop voor een adviesprijs van €89.95. Je kunt daarvoor terecht bij geselecteerde whiskyspeciaalzaken of de Gall & Gall. Er zijn ook een aantal hotel- en cocktailbars die deze whiskey schenken.

Jack Daniel’s No. 27 Gold Tennessee Whiskey