Wat zijn de meest gezonde dranken?

groene thee

De meest gezonde dranken op een rij

Ben jij benieuwd wat de meest gezonde dranken zijn en hoe wat vaker thee bestellen bijdraagt aan jouw gezondheid? Het is erg belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Dit krijg je niet alleen binnen via je voeding, maar ook via je drinken. Wij zochten op welke dranken het meest gezond zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Water

Water is de meest gezonde drank die er is. Dit komt doordat het geen vet, suiker kleurstoffen, smaakstoffen of geurstoffen bevat. Alleen het vochtgehalte in je lichaam wordt hiermee aangevuld. Wanneer je water niet lekker vind, kun je hier ook een smaakje aan toevoegen. Zo kun je er stukken fruit in doen, zoals een komkommer, citroen of een limoen voor een lekkere smaak. Grote kans dat je dan al snel meer water zal drinken en je vochtgehalte beter op peil blijft.

Groene thee

Ook groene thee staat er bekend om suikerarm en caloriearm te zijn. Dit heeft diverse positieve effecten op het lichaam. Het kan namelijk zorgen voor verlaging van je cholesterol en bloeddruk en verlaagt tevens de kans op een beroerte. Tevens heb je wanneer je vaak thee drinkt minder kans op diabetes type 2.

Melk

Er wordt ook wel gezegd dat melk goed voor elk is. En dat is zeker zo, want melk past perfect bij een gezond voedingspatroon. In zuivel bevinden zich belangrijke bronnen van calcium, eiwitten en vitamine B12. Drinkyoghurt valt tevens onder zuivel, hetzij deze geen suikers moeten bevatten. Het beste kun je een normale glas melk drinken als je jouw gezondheid ten goede wilt komen. Kies hierbij wel voor de biologische variant.

Koffie

Koffie is ook erg gezond. Je zou het niet denken vanwege de cafeïne, maar als je weinig koffie drinkt, kan dit wel een positief effect hebben. Zo zorgt het voor een betere concentratie, minder vermoeidheid en betere prestaties. Er wordt minimaal 4 koppen koffie per dag aangeraden. Boven dit aantal profiteer je niet meer van de gezondheidsvoordelen van koffie.

Limonade zonder suiker

Ook limonade zonder suiker is gezond. Vaak wordt de suiker hierbij vervangen door stevia. Dit zorgt voor een zoete smaak, maar je krijgt hiermee niet de calorieën van suiker binnen. De reden hiervoor is dat zoetstof slechts weinig calorieën bevat.

Wil je gezonder gaan leven, dan kun je het beste bovenstaande dranken drinken. Zorg ook altijd voor gezonde en gevarieerde voeding voor een algehele gezonde levensstijl.