Nieuwe kunstenaars te zien in Rutger Brandt Gallery

Met werk van Bastien Pery, Fanja Bouts, Antonino De Caro en Christian Hellmich

Rutger Brandt Gallery
Brandt New Exhibition

Rutger Brandt Gallery staat momenteel in het teken van verschillende soorten kunst. Onder de noemer Brandt New mogen nieuwe kunstenaars hun werk tonen. De tentoonstelling bestaat uit nostalgische zwart-wit olieverfschilderijen van Bastien Pery, borduurwerk van Fanja Bouts, keramieken beelden van Antonino De Caro en moderne olieverfschilderijen van Christian Hellmich.

Nog tot en met 11 november is in de Amsterdamse galerie een groepstentoonstelling te zien met vier nieuwe kunstenaars in een multidisciplinair genre, variërend van keramiek, textiel en schilderkunst. De veelheid aan stijlen haalt het beste uit het werk van deze groep internationale figuratieve kunstenaars naar boven.

Bastien Pery

De Franse kunstenaar Bastien Pery gebruikt oude familiefoto’s waarin hij vertrouwde en vervreemde gevoelens laat samensmelten tot dromerige visioenen. Zijn olieverfschilderijen geven uiting aan vervaagde herinneringen en gevoelens van nostalgie. Hij past fotografische elementen toe aan zijn schilderijen: zo verhoogt hij de kleurverzadiging en ook speelt hij met de helderheid van licht en de diepte van schaduwen.

Fanja Bouts

Voor haar nieuwe borduurwerk deed de Nederlandse kunstenares Fanja Bouts onderzoek naar fresco- en oude pigment en weeftechnieken in Italië. In haar nieuwe werk, A dire display of feudal fiends in scenes of serfdom, onderzoekt Bouts verschillende aspecten van het moderne feodalisme. Het werk toont 12 scènes van een neofeodale realiteit, waarin historische en moderne feodale systemen samenkomen in een geborduurd landschap.

Antonino De Caro

In zijn keramische arm serie onderzoekt Antonino De Caro de culturele tegenstellingen tussen de Zuid-Italiaanse expressiviteit en de ingetogen Noord-Europese traditie. Toen De Caro naar Nederland verhuisde, werd hij zich bewust van zijn handgebaren. Anders dan in Nederland maken handgebaren deel uit van de Italiaanse taal. De Caro raakte geïnteresseerd in zijn alledaagse handelingen, die voorheen zo gewoon leken.

Christian Hellmich

De Duitse kunstenaar Christian Hellmich heeft een grote fascinatie voor architecturale structuren en cartoonachtige vormen. In zijn schilderijen vinden we een asymmetrische rangschikking van kleurblokken en vloeiende lijnen. De ruimtes lopen in elkaar en vinden langzamerhand nieuwe bestemmingen in trapportalen en zolderkamers.

De tentoonstelling Brandt New is te zien van 14 oktober t/m 11 november 2023

Rutger Brandt Gallery
Bethaniënstraat 39
Amsterdam

Rutger Brandt Gallery
Bastien Pery, P 19, 2023
Rutger Brandt Gallery
Christian Hellmich, Stall, 2022
Rutger Brandt Gallery
Antonino De Caro, Arm series (all), 2023
Rutger Brandt Gallery
Bastien Pery, Madeleine 44, 2022