Verschillende soorten isolatie

lekker thuis

Als je aan isolatie denkt, denk je misschien aan het witte spul dat je muren vult en je warm houdt in de winter. Maar er zijn nog veel meer soorten isolatie beschikbaar. Sommige zijn duurzamer dan andere. Een daarvan is een fermacell. Fermacell is een niet-toxisch, hernieuwbaar en recyclebaar product. Het is gemaakt van een hernieuwbare bron en is 100% recyclebaar. Fermacell is zeer goed in het isoleren tegen hitte, kou en geluid. Dit betekent dat het kan worden gebruikt om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren, uw stookkosten en geluidsoverlast te verlagen.

Cellulose

Een van de meest voorkomende soorten isolatie is cellulose. Het is een vorm van isolatie gemaakt van gerecyclede kranten. Het is relatief eenvoudig te installeren omdat het materiaal licht en luchtig is, wat betekent dat het niet veel moeite kost om het op zijn plaats te krijgen. Cellulose doet uitstekend werk bij het afdichten van luchtlekken in muren en zolders, evenals bij je vloer isoleren en het plafond. Bovendien wordt cellulose meestal gebruikt in combinatie met glasvezelmatten of andere vormen van isolatie om de effectiviteit ervan te maximaliseren, vooral tijdens de installatie. Het kan ook alleen worden gebruikt als je bijzonder hardnekkige problemen met de luchtstroom in je huis heeft.

Glasvezelmatten

Een ander type isolatie is glasvezelmatten. Deze zijn gemaakt van aan elkaar gelijmde glasvezels. Ze worden gebruikt voor isolatie in muren, plafonds en zolders. Glasvezelmatten zijn goed voor isolatie, maar ze zijn niet erg brandwerend, omdat ze snel kunnen ontbranden en verbranden als ze worden blootgesteld aan vlammen. Ze mogen niet worden gebruikt als het enige type brandwerend materiaal in je huis, zoals wanneer je een huis bouwt zonder rookmelders.

Losse glasvezel

Losse glasvezel is een ander type isolatie dat wordt geleverd in kleine pellets. Deze pellets kunnen in zolders, muren en kruipruimtes worden geblazen om je huis thermisch te reguleren. Losse glasvezel is perfect voor het opvullen van openingen tussen noppen en balkholtes, evenals openingen rond stopcontacten en schakelaars. Voor een meer praktische benadering van het installeren van losse glasvezel, kun je het gebruiken om de openingen onder deuren of langs vloerplanken op te vullen waar koude lucht zich tijdens de wintermaanden verzamelt.

Stijve foamboard

In isolatie zijn hardschuimplaten gebruikelijk. Deze zijn gemaakt van polystyreen, een soort plastic. Ze worden gebruikt in muren, plafonds en vloeren. Hardschuimplaten worden vaak gebruikt in commerciële en industriële gebouwen. Ze zijn niet zo populair voor huizen omdat ze het geluid niet goed blokkeren.