Haal je woonkamer naar buiten

geld

Voor je verder leest: de bovenstaande titel bedoelen we natuurlijk niet letterlijk he? Je hoeft nu echt niet meteen je bank, eettafel en televisie op het terras in de tuin te gaan plaatsen. Maar er is wel wat voor te zeggen om ervoor te zorgen dat het in je tuin nagenoeg net zo comfortabel wordt als in je woonkamer. Zodat je zowel in de zomer als in de winter op en top kunt genieten in en om je huis. Hoe je dat doet? Hier geven we je een aantal tips en ideeën om je tuin een verlengstuk te maken van je woonkamer.

Begin optisch

De woonkamer naar buiten halen of juist dat wat buiten is naar binnen halen. Je kunt verschillende dingen doen om dit te realiseren. Begin bijvoorbeeld eerst met de optische metamorfose. Zorg ervoor dat je tuin naadloos over lijkt te lopen in je woonkamer. Door te kiezen voor veel glas tussen de eetkamer en de tuin bijvoorbeeld. Laat de kleur en het materiaal van je eetkamervloer en tuinterras zo veel mogelijk op elkaar lijken of misschien is het wel gewoon precies hetzelfde materiaal. Kies voor een lange eettafel en plaats een vergelijkbaar model ook buiten op het terras waardoor het net lijkt alsof de tafel door het glas heen loopt. Ook met planten kun je optisch heel veel doen. Zet ze aan beide kanten voor het raam of zorg voor hangplanten die van je eetkamer en terras direct één geheel maken.

Maak het comfortabel

Maak het jezelf buiten in de tuin ook zo comfortabel mogelijk. Kies voor een grote loungebank om op te zitten, een fijne overkapping zodat je in de zomer in de schaduw kunt zitten en in de winter lekker beschut (zeker als je ook warmtelampen ophangt of neerzet). Tegenwoordig is een tuinset zo veel meer dan een tafel met een paar stoelen. Kleed alles ook super stijlvol aan met leuke gekleurde kussens, dekens en plaids zodat het echt lijkt alsof je een extra buitenwoonkamer hebt. Misschien dat je zelfs een extra flatscreen tv onder de overkapping kunt neerzetten of ophangen. Waarom zou je nog binnen gaan zitten als alles ook gewoon buiten kan?

Kook- en eetplezier met een buitenkeuken

En waar we tegenwoordig bijna allemaal van dromen: creëer ook een heerlijke buitenkeuken in je tuin. Dat gaat dus verder dan een eenvoudige barbecue en misschien een klein koelkastje. Maak een complete keuken met een werkblad en die voorzien is van onder andere een luxe barbecue, een klimaatkoelkast, een gootsteen, een diepvries en nog veel meer. Zo kan je gewoon het hele jaar door barbecueën en andere lekkere dingen eten en drinken met je familie en vrienden.

De meeste aanpassingen van je tuin vragen natuurlijk wel om een financiële injectie. Het fijnste is natuurlijk als je dat geld direct beschikbaar hebt en er dus geen lening voor hoeft af te sluiten. Een lening kan echter een oplossing bieden om de kosten te kunnen betalen. Ook het verhogen van je hypotheek kan misschien een mogelijkheid zijn. Iedereen is vrij om te bepalen hoe en met welk geld dit soort plannen worden aangepakt. Heb je zelf voldoende spaargeld om dit soort plannen in je tuin te realiseren?

tuin