Namacheko combineert mode met kunst

Kunst en mode

Het Belgische modelabel Namacheko heeft in de najaarscollectie voor 2019 een drietal bijzonder mooie truien opgenomen. De drie ontwerpen zijn gebaseerd op beroemde kunstwerken.

Het gaat om De Sterrennacht van Vincent van Gogh, Woman I van Willem de Kooning en De Schreeuw van Edvard Munch. Van elk doek is een detail uitvergroot en verwerkt tot print op de prachtige truien van mohair. Ondanks dat het slechts details van de werken zijn, herken je direct de stijl en de kleuren.

Printer

Dankzij speciale weeftechnieken is de wol extra sterk en duurzaam en kon na het breien met een flatbed-printer de verf worden aangebracht. De oversized truien zijn te koop in de filialen van Dover Street Market en online via matchesfashion.com.

Namacheko is het label van de broers Dilan en Lezan Lurr. Ze werden geboren in Kirkuk, Irak en groeiden op in Zweden. De twee hebben zich het vak zelf aangeleerd en runnen inmiddels een succesvol merk vanuit België. In hun ontwerpen zie je vaak nog verwijzingen naar hun Koerdische achtergrond. De twee kiezen vaak voor ongewone materialen en een androgyne look.

Kunst en mode

Kunst en mode

Kunst en mode

Kunst en mode

Kunst en mode

Kunst en mode

Kunst en mode

Kunst en mode