Review: Xiaomi Redmi Buds 4 Lite

Redmi Buds 4 Lite

De markt van draadloze oordopjes zit overvol. Elk merk heeft wel één of meerdere paren op de markt in verschillende prijsklassen. Ben je op zoek naar zo goedkoop mogelijke oordopjes met een goede kwaliteit dan tippen we graag de Xiaomi Redmi Buds 4 Lite.

Als je goed zoekt, kun je deze oordopjes online of in een winkel vinden voor een prijs van rond de 20 á 30 euro. Soms zelfs wel eens daaronder. Voor die prijs krijg je echt heel veel waar voor je geld, zolang je ze maar niet vergelijkt met peperdure AirPods of oordopjes van een gerenommeerd audiomerk.

Lekker licht

Bij Xiaomi hebben ze echt heel slim gekeken naar waar op bezuinigd kan worden en waar in moest worden geïnvesteerd. Zo zijn zowel de case als de Buds zelf gemaakt van goedkoop aanvoelend plastic. Dat heeft echter ook een voordeel, want beide zijn erg licht in gewicht. In totaal slechts 35 gram. Dat zorgt dat de kiezelvormige case in elke zak past en dat de oordopjes zelf heel licht aanvoelen in je oren. Zo licht zelfs dat je ze zonder problemen lange tijd kunt dragen zonder dat ze gaan irriteren. Ze blijven zelfs netjes zitten als je wat actiever beweegt

Op het gebied van connecten/pairen heeft Xiaomi het huiswerk goed gedaan. Dankzij Google Fast Pair zijn de Xiaomi Redmi Buds 4 Lite razendsnel verbonden met je telefoon. Bluetooth 5.3 zorgt dat de verbinding stabiel blijft. Wat dat betreft doen deze oordopjes hun werk perfect. Ook de batterij is zeker voldoende. Volledig opgeladen Buds gaan zo’n 5 uur mee. En met de case erbij kun je 20 uur vooruit. Opladen gaat via USB-C en behoorlijk snel. Ook hier is alles dus voldoende voor gewoon dagelijks gebruik.

Bassen

De geluidskwaliteit is natuurlijk niet het beste van het beste, maar voor veel casual gebruikers zal het goed genoeg zijn. De bassen doen het goed, maar bij hoog en midden is er niet volop ruimte voor detail en dynamiek. Neem je echter de prijs mee bij je oordeel over hoe muziek klinkt dan kun je niet anders concluderen dat het meer dan waar voor je geld is. Bedenk wel dat dit open oordopjes zijn en dat noise cancelling ontbreekt. In een rumoerige omgeving kan dat storend zijn, maar gewoon thuis werkt het prima. En op het werk is het juist fijn om muziek te kunnen luisteren zonder afgesloten te zijn van de wereld.

Via taps op het steeltje van de Buds kun je eenvoudige opdrachten geven als pauzeren, skippen en telefoongesprekken opnemen of beëindigen. Voor het telefoneren heeft Xiaomi toch een soort van noise cancelling aangebracht. Met behulp van AI proberen de microfoons in de oordopjes zo veel mogelijk achtergrondgeluiden te filteren. Dat gaat niet 100% perfect zoals bij dure concurrenten, maar het is ruim voldoende voor gesprekken met vrienden en familie.

Ben je dus op zoek naar degelijke oordopjes voor een zeer scherpe prijs? Dan heb je ze nu gevonden!