Onmisbare basics van Blanc Essentials

Blanc Essentials

Het vinden van goede en betaalbare basics is vaak niet makkelijk. Een perfect kledingstuk heeft een degelijke pasvorm, een mooie stof en blijft in model na veelvuldig dragen en wassen. Het probleem is dat aan zo’n stuk vaak een duur prijskaartje hangt. Dit geldt echter niet voor de basics van het Nederlandse label Blanc Essentials. Voor slechts 20 euro leveren zij het perfecte T-shirt.

Blanc Essentials heeft gekozen voor een simpele benadering. Ze gaan voor basics van de beste kwaliteit en stellen daarbij dezelfde eisen als dure merken. Het ontwerp moet eenvoudig en tijdloos zijn, zonder logo’s en andere opsmuk. Op trends wordt niet ingespeeld. Het kledingstuk blijft hetzelfde en is niet het ene jaar oversized en het andere jaar slim-fit.

Het perfecte T-shirt

Het eerste kledingstuk dat Blanc Essentials op de markt heeft gebracht is een perfect basic T-shirt. Het is verkrijgbaar in wit of zwart. Het model van dit shirt is recht toe recht aan. De klassieke pasvorm zorgt ervoor dat het elk lichaamstype past. Het T-shirt is zo gemaakt dat de vorm niet verandert door wassen of dragen. De stof is gemaakt van gekamd katoen. Hierdoor voelt het shirt heel zacht aan, maar is het tegelijk ook erg stevig. Verder heb je door het gebruik van deze kwaliteitskatoen minder gauw last van kreuken en schijnt het shirt niet door. Aan de binnenzijde van de hals zit een onopvallend wit label met witte belettering.

Eerlijke prijs

De prijs van het T-shirt kan zo laag worden gehouden, omdat het direct wordt verkocht aan de klant. Blanc Essentials heeft de tussenpersonen geëlimineerd. Winkels, marketingbudgetten en vertegenwoordigers kosten de consument namelijk onnodig geld. Bij het bestellen van een T-shirt kun je zien hoeveel het product daadwerkelijk heeft gekost. Zo zijn in het bedrag van 20 euro voor een shirt zelfs de verzendkosten verwerkt.

Keuze juiste fabrikant

Ook wordt er geen geheim van gemaakt waar het T-shirt precies is gemaakt. Er is gekozen voor een mooie fabriek in Bangladesh die al ruim 25 jaar bestaat en gericht is op de productie van tijdloze stoffen. Door zich te richten op slechts een paar stoffen kan de kwaliteit steeds worden verbeterd. De fabriek voldoet verder aan alle milieu-eisen en er wordt goed gezorgd voor het personeel. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gratis hun kinderen naar de crèche brengen, worden ze voorzien van een warme maaltijd en is er klimaatbeheersing in de fabriek. Op deze manier wil Blanc Essentials laten zien dat er niet alleen slechte fabrieken in Bangladesh staan.

Uitbreiding collectie basics

Als je eenmaal goede basics hebt gevonden, is de kans groot dat je deze stukken blijft kopen. Daarom heeft Blanc Essentials een app ontwikkeld. Zo kun je eenvoudig via je telefoon een bestelling doen. Voor nu zijn dat nog de witte en zwarte T-shirts, maar binnenkort wordt de collectie uitgebreid met een grijze sweater. De bedoeling is dat er langzaamaan steeds meer basics aan het assortiment worden toegevoegd. En dat is wat ons betreft een fijn vooruitzicht.

Blanc Essentials

Blanc Essentials Sweater

Blanc Essentials Sweater

Blanc Essentials T-shirt wit

Blanc Essentials T-shirt wit

Blanc Essentials T-shirt zwart

Blanc Essentials T-shirt wit

Volg ons op Facebook