We Crave ontwikkelde proeverij voor Dutch Design Week

We Crave - Hutspot - Dutch Design Week Eindhoven

In Eindhoven is het weer tijd voor de jaarlijkse Dutch Design Week. Op allerlei bijzondere locaties in de stad wordt het werk van (inter)nationale ontwerpers gepresenteerd. In conceptstore Hutspot kun je deelnemen aan een bijzondere food & design experience van de Spaanse designstudio We Crave.

Essentia: Revealing the Layers of Taste is een unieke proeverij die We Crave speciaal voor de Dutch Design Week ontwikkelde. In deze experience gaat het om de essentie van het ‘zijn’ en de essentie van ‘geur’. Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, omdat geur de hersenen doet herinneren aan gebeurtenissen.

Essentie van geuren

Door middel van fantastische gerechten van chef Paola Carlini neemt We Crave je mee in de drie lagen (noten) van geuren – top, hart en basis – en wat deze noten in fysieke zin met je doen. Maar ook hoe de essentie van bepaalde geuren en lagen binnen deze geuren emoties en herinneringen uit het verleden oproepen.

Bijzondere ervaringen creëren

We Crave is een designstudio uit Madrid die is ontstaan uit de passie voor interactie tussen verschillende creatieve disciplines. De studio creëert producten en installaties die zich ontwikkelen tot ervaringen. Dit alles door een samenspel van design, kunst en functionaliteit, gecombineerd met een scherp gevoel voor esthetiek.

Met haar food experiences maakt We Crave een cross-over van product naar culinair. Door samen te werken met chef-koks doorbreekt We Crave culturele tradities en dwingt ze gasten hun grenzen te verleggen wat betreft hun relatie met voedsel.

Ervaar het zelf!

De food & design experience is nog tot en met zondag 28 oktober te bezoeken in de Hutspot op de Nieuwe Emmasingel 44-46 in Eindhoven. Je kunt gewoon binnenlopen voor een paar gerechten, maar het is ook mogelijk een hele experience te boeken.

We Crave - Hutspot - Dutch Design Week Eindhoven

We Crave - Hutspot - Dutch Design Week Eindhoven

We Crave - Hutspot - Dutch Design Week Eindhoven