Het geheim van een gezond seksleven

Het geheim van een gezond seksleven

Je bent moe, je hebt het veel te druk, er is te weinig tijd of je hebt geen zin; er zijn een heleboel redenen waarom het soms weken of zelfs maanden kan duren voor er weer eens iets gebeurt tussen de lakens. Gelukkig zegt de hoeveelheid seks niet altijd iets over de kwaliteit van je seksleven of de waardering daarvan. Toch zouden veel mensen wel iets willen verbeteren aan hun seksleven. En nu we weer massaal thuis zitten vanwege de gedeeltelijke lockdown is dit natuurlijk een perfect moment. Maar wat is nou het geheim van een gezond seksleven?

Zorg goed voor jezelf

Als je goed voor jezelf zorgt zit je lekkerder in je vel. En dat is essentieel voor een goed seksleven. Als jij je immers niet prettig voelt of niet tevreden bent met jezelf, is de kans klein dat het tot seks komt of, wanneer het wel zover komt, is het lastig er van te genieten. Door goed voor jezelf te zorgen, gezond te eten, voldoende te bewegen en jezelf goed te verzorgen voel je je niet alleen beter over jezelf maar straal je dat ook uit, en dat is aantrekkelijk.

Praat met elkaar

Om echt goede seks met elkaar te hebben is het belangrijk dat je een connectie met elkaar voelt. Heb je totaal geen communicatie met elkaar of voel je je onbegrepen en ongezien? Dan zie je dat terug in de frequentie en kwaliteit van je seksleven. Door bewust met elkaar bezig te zijn, niet alleen in bed maar ook daarbuiten, door te praten en vooral ook naar elkaar te luisteren, maak je het makkelijker om intiem met elkaar te zijn.

Seks moet je soms plannen

We leven nou eenmaal in een hele drukke wereld waarin je agenda bomvol zit en je allerlei verplichtingen hebt. Dat maakt het soms lastig om tijd te vinden voor je seksleven. Natuurlijk is het ontzettend fijn als seks spontaan begint, maar soms moet je jezelf en elkaar een handje helpen, letterlijk en figuurlijk. En daar is echt helemaal niks mis mee! Om opgewonden te raken heb je altijd een seksuele prikkel nodig, en soms moet je die gewoon zelf wat actiever creëren.

Wees creatief

Een gezond seksleven betekent ook dat je open staat om nieuwe dingen te proberen en daar in je relatie ook zonder gene over gesproken kan worden. Wil je bijvoorbeeld graag eens een seksspeeltje uitproberen zoals een vibrator? Geef het gewoon aan bij je partner en wie weet staat hij of zij daar ook open voor. En hoewel het helemaal niet erg is om een favoriet standje te hebben waar je bijna altijd weer op uitkomt, toch kan het ook heel lekker zijn om hier wat variatie in een te brengen. Gebruik je fantasie, of wat hulp van bijvoorbeeld een dildo, om hier eens mee te experimenteren.

Gun elkaar alles

De seks moet om jullie beiden draaien, maar soms kan het juist ook heel fijn zijn om jezelf even op de tweede plek te zetten en je volledig te focussen op de ander, zonder daar iets voor terug te willen. Dat geldt overigens niet alleen voor in bed, maar ook daarbuiten kan het wonderen doen voor je seksleven als je onbaatzuchtig aandacht schenkt aan de ander.