Kunst kijken en kopen tijdens Affordable Art Fair

Affordable Art Fair Amsterdam 2023

Ook dit jaar strijkt de Affordable Art Fair weer neer in de Amsterdamse Kromhouthal. De laagdrempelige kunstbeurs beleeft inmiddels haar 17de editie. Vanaf 1 november tonen ruim 70 galeries het werk van zowel jonge als gevestigde kunstenaars.

De Affordable Art Fair vindt plaats van woensdag 1 tot en met zondag 5 november. In Amsterdam-Noord presenteren Nederlandse en internationale galeries werk van levende kunstenaars, zowel opkomend als gevestigd. Intrigerende elementen zijn de bijdrage van het Belgische creatieve duo ROXEHA, het abstracte werk van Daniel Engelberg (Gallery Ritter) en de partnerships met AVROTROS en met Upway en Yamuna Forzani (Rademakers Gallery).

Diversiteit toejuichen

Met hun verschillende achtergronden, ervaringen en perspectieven spelen jonge, opkomende kunstenaars een verbindende rol in het culturele landschap. AVROTROS juicht deze diversiteit toe met een presentatie van drie in Nederland gevestigde kunstenaars. De expositie omvat figuratieve schilderijen van Nikè Marchand en Niels Egidius en keramiek en etsen van Sjahrzad Khodadadeh.

Bezoekers mogen meedoen

Het Belgische creatieve duo ROXEHA, bestaande uit Roxanne Wegscheider en Denis Auspert, presenteert The Happy Trip. Dit is een vijf meter lange doodle met funky karakters en asymmetrische vormen. Aan bezoekers de taak dit werk met behulp van kleuren tot leven te brengen. Inspiratiebronnen van ROXEHA zijn onder meer Keith Haring, Romero Britto, Tom Wesselmann en Niki de Saint Phalle.

Campagnebeeld

Prominent aanwezig in de campagne voor de komende Affordable Art Fair is het abstracte kunstwerk Inandout #1 van Daniel Engelberg. Bij dit werk draait alles om kleur en vorm en de indruk van diepte en driedimensionaliteit: alsof er zich achter het oppervlak een ruimte bevindt. Het werk #1 is onderdeel van de reeks Inandout die vooralsnog uit drie werken bestaat. Engelberg: “Het is voor mij heel belangrijk een brug te slaan tussen beeldhouwen en schilderen. Mijn werk, zeg ik altijd, lijkt nog het meest op schilderen door de ogen van een beeldhouwer”.

Veiling van een kunst-e-bike

Ter gelegenheid van deze 17de editie van de Affordable Art Fair is Upway, een online platform voor refurbished e-bikes, een samenwerking aangegaan met kunstenaar, en tevens winnaar van een Dutch Design Award in 2022, Yamuna Forzani. Het resultaat is een unieke, eenmalige kunst-e-bike die tijdens de beurs door middel van een veiling wordt verkocht. De helft van de opbrengst komt ten goede aan BYCS, een wereldwijde NGO die de leefbaarheid van steden wil verbeteren met behulp van de fiets.

De Affordable Art Fair Amsterdam vindt plaats van 1 t/m 5 november 2023. Tickets zijn online verkrijgbaar en te koop tijdens de beurs. Kijk voor meer info en openingstijden op affordableartfair.com/fairs/amsterdam.

De Kromhouthal
Gedempt Hamerkanaal 231
Amsterdam

Affordable Art Fair Amsterdam 2023
The Happy Trip by ROXEHA
Affordable Art Fair Amsterdam 2023
Niels Egidius, ‘La Signature’, olieverf op doek, 140x200cm, 2020
Affordable Art Fair Amsterdam 2023
Gallery Ritter, Daniel Engelberg, Module-object #17, 2023, wood/acrylics/resin, 100x85x3cm
Affordable Art Fair Amsterdam 2023
Sjahrzad Khodadadeh, collage, etching on paper, 51,5×37,5cm
Affordable Art Fair Amsterdam 2023
Niké Marchand, The pain must be felt, 2023, acrylics on canvas, 70x100cm
Affordable Art Fair Amsterdam 2023
De KunstSalon, Amy Devlin, Erato, Painting – Oil, 70x70cm
Affordable Art Fair Amsterdam 2023
ART-Gallery.be, Oli-B, Landscape 3, Painting – Acrylic, 115x150cm
Affordable Art Fair Amsterdam 2023
Mick Agence, Lotte Lisa Ekkel, Untitled I, Photography, 50x70cm
Affordable Art Fair Amsterdam 2023
STRAAT Gallery, Mando Marie, Ascenders, acrylic, aerosl, sewing pattern on canvas, 2017, 100x100cm
Affordable Art Fair Amsterdam 2023
Rademakers Gallery, Yamuna Forzani, It takes a village, 3D double jersey jacquard knit, biological cotton, acrylic and recycled viscose, 180x175cm, edition of 3